Pikéthy Konzi
Iskola

Filozófiánk

A Pikéthy Konzi a mai rohanó, egyre személytelenebbé és anyagiasabbá váló világban az örök emberi és művészi értékeket szeretné képviselni, kulturális nevelő és közvetítő szerepet kíván betölteni. Az a célunk, hogy a nálunk végzett diákok ne csak magasan képzett zenészek, hanem művelt, érzékeny emberek legyenek.

Iskolánk az ország egyik legszebb részének tartott Dunakanyar ezeréves központjában, Vácott működik. A főváros vonzáskörzetében, de mégis egy hangulatos kisváros szívében, gyönyörű épületben, kiváló feltételekkel működni nagy lehetőség. 20 éves fennállásunk alatt számos sikert könyvelhettünk el: szakmai és közismereti versenygyőzelmek, sikeres koncertek és rengeteg sikeresen felvételiző diákunk öregbítik hírnevünket.

Iskolánk legfontosabb feladata és kötelessége a zenei tehetséggel megáldott növendékek felfedezése, tehetségük ápolása és olyan közegbe való segítése, ahol a leginkább megvalósulhat, kibontakozhat hivatásuk. Mivel iskolánk művészeti iskola, természetes, hogy a zene mellett a humán tudományokra helyezzük a hangsúlyt, mint a magyar, történelem, művészetek története, idegen nyelv. A Pikéthy Konziban sok kiváló tanár – kiváló zenész segíti a tanulók fejlődését.

Szeretnénk továbbá, hogy az iskola biztos pont legyen diákjainknak, ahol az oktatáson túl fiatal tanulóink meghitt, jó közösséget alkossanak, együttműködésben és jó kapcsolatban legyenek tanáraikkal, és problémáikban is segítséget kapjanak. Ezért szervezünk iskolai kirándulásokat, melyek rendkívül jó hangulatban és tartalmasan szoktak eltelni. Lelki vagy tanulási problémával küszködő diákjaink problémáit iskolapszichológus segít megoldani. A mindennapi életet hagyományos iskolai rendezvényekkel igyekszünk színesebbé és még tartalmasabbá tenni.

Az iskola alapítása óta országosan nagyon sok hasonló intézmény létesült – e kihívásnak csak pontos célkitűzésekkel, magas oktatási színvonallal, az intézmény folyamatos fejlesztésével tudunk megfelelni.

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2008. októberr 27.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola