Pikéthy Konzi
Iskola

Harmónia a város szívében

A Pikéthy Konzi az ország egyik legszebb részén, a Dunakanyarban, Vác városában működik immár több mint 25 éve. Az oktatás fő irányvonala a komolyzene nagy alapterületeihez – klasszikus zene, népzene és jazz – kapcsolódik, de arra törekszünk, hogy a nálunk végzett diákok ne csak magasan képzett zenészek, hanem az általános műveltségi alapokat is birtokló, érzékeny emberek legyenek.

Iskolánk legfontosabb feladata és kötelessége a zenei tehetséggel megáldott növendékek felfedezése, tehetségük ápolása és olyan közegbe való segítése, ahol a leginkább megvalósulhat, kibontakozhat hivatásuk. Mivel iskolánk művészeti iskola, természetes, hogy a zene mellett a humán tudományokra helyezzük a hangsúlyt, mint a magyar, történelem, művészetek története, idegen nyelv. A Pikéthy Konziban sok kiváló tanár – kiváló zenész segíti a tanulók fejlődését.

Iskolánk kis létszámú, családias intézmény. Számos iskolai program – kirándulások, ünnepségek, hangversenyek – színesítik az iskola életét. Azon vagyunk, hogy a XXI. században a kor igényeinek megfelelő oktatást biztosítsunk, megalapozzuk a nálunk tanuló diákok életpályáját, de egyúttal jó élményekben gazdag, felejthetetlen középiskolai éveket is adjunk nekik.

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2008. október 13.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola