Pikéthy Konzi
eKonzi

Letölthető arculati elemek

Hogyan és miért használjuk?

Az iskola arculata akkor lesz egységes, ha mindenhol egyformán használjuk. Ezért kérjük a tanárokat, vagy diákokat, hogy amennyiben bármilyen dokumentumot, vagy grafikai anyagot készítenek az iskolához kapcsolódóan, használják az iskola arculati elemeit, és tartsák be az alábbi útmutatásokat.

Az arculat összetevői

Az arculati elemek alapja a címer, amely önállóan vagy a logóban használható. A logó kétféle elrendezésben (balra és középre zárt) készült, a balra zárt a szlogennel („Harmónia a város szívében”). Csak ezeket az Arculati elemekban megtalálható logókat használják, ne készítsék el „házilag” a logót, és ne is torzítsák azt.

Az arculat alapvetően két színt, egy sötétvöröset és egy sötétszürkét használ, ezeknek a hexadecimális (6 számjegyből álló) színkódját és az RGB értékeit az Arculati elemek tartalmazza. A Microsoft Word programban az RGB értékeket lehet megadni a Betűszín / További színek / Egyéni résznél.

Az arculat két betűtípust használ: a logóban a Baskerville Old Face betűtípust, amely a csomagban megtalálható; ezt ajánljuk címsorokhoz. Összefüggő szöveghez pedig az Arial betűtípust használjuk az arculati elemekben és a honlapon is.

Fejlécek és fejléces sablonok

Az általános fejléc három változatban készült, szélessége az A4-es laphoz igazodik (margót is figyelembe véve), de magasságát tekintve egy magasabb és egy keskenyebb változatot készítettünk. A keskenyebb változat levelekhez, egyéb dokumentumokhoz ajánlott, mert nem vesz el annyit a lap méretéből. Ezt olyan változatban is elkészítettük, amelyben nincsenek adatok a fejlécben (cím, tel., stb.), hanem azokat a lap aljára, az ún. láblécbe lehet elhelyezni.

Készültek fejléces levélsablonok is, amelynek általános változatát az iskola bármely tanára használhatja. A vezetőség külön fejléceket használ.

A fejlécek és fejléces sablonok nem tölthetők le szabadon a honlapról, hanem azokat a tanároknak webmester@pikethy.net e-mail címen vagy személyesen lehet kérni.

A korábbi fejlécváltozatokat ne használják.

Arculati elemek letöltése

Az Arculati elemek tartalma:

  • Rövid használati útmutató
  • Arculati színkódok táblázata
  • Baskerville Old Face betűtípus
  • A címer, többféle változatban
  • A logó, többféle változatban

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2015. február 22.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola