Zeneiskolai felvételi - 2020
 
 
 

KEDVES ZENESZERETŐ GYEREKEK! KEDVES SZÜLŐK!

Iskolánk egyik legkedvesebb eseménye a zeneiskolai felvételi, mikor hagyományaink szerint lehetőséget adunk minden érdeklődőnek arra, hogy minden hangszert kipróbáljon és így, valamint tanácsainkkal segítsünk megtalálni mindenkinek az alkatához legjobban illeszkedő hangszert. A jelenlegi helyzetben sajnos ezt nem tudjuk biztosítani, de ettől függetlenül megtartjuk jelentkezésünket és a körülmények adta lehetőségeken belül megpróbálunk segítséget nyújtani a fontos hangszerválasztáshoz.
Iskolánk sok lehetőséget kínál, a klasszikus zenei képzés keretében minden hangszer megtalálható nálunk. Valljuk, hogy a zenetanulás nem csupán a szabadidő tartalmas eltöltését szolgálja, hanem nélkülözhetetlen a harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődés szempontjából is. Tudjuk, mindenki a legjobb és legváltozatosabb napirendet szeretné összeállítani gyermeke számára. Amikor ezt tervezik, kérjük, vegyék figyelembe, hogy már az általános iskolai képzés során is magas óraszámban tanulnak a gyerekek nyelveket, a mindennapos testnevelés keretében heti öt órában biztosított a testmozgás, de a művészeti nevelés ennél szerényebb kerettantervi támogatást kap. A délutáni elfoglaltságok szervezésekor a fent részletezett tartalmi kérdéseken túl azt gondoljuk, hogy lényeges szempont az is, hogy államilag támogatott képzési formáról lévén szó, a zeneiskolai tanulmányok anyagi terhei valóban jelképesek!
Zeneiskolánk a központi épületen (Konstantin tér) kívül Vácott 5 helyszínén működik, hogy minél kevesebb utazással minél több hangszer elérhető a gyerekek számára. (Árpád, Petőfi, Radnóti, Földváry, Boronkay) valamint 6 szomszédos településen (Rád, Penc, Váchartyán, Őrbottyán, Acsa, Sződ).
Aki még nem tanult zenét, többnyire szolfézs előképző csoportban tudja elkezdeni zeneiskolai tanulmányait, ahol a gyerekek játékos formában megismerkedhetnek a zenei írás-olvasás alapjaival. Erre heti két alkalommal 45-45 perc áll rendelkezésükre. Az órarend függ az adott iskola által felajánlott órarendi lehetőségeinktől. Most sajnos a megszokott módon nem tudunk lehetőséget biztosítani a hangszerek kipróbálására, de így is törekedni fogunk mindenkinek megtalálni a kedve szerint megfelelő hangszert. A hangszeres óra heti 2×30 perc. Itt szeretném kiemelni, hogy a fentiek értelmében azok a fiatalok, akik elvégezték nálunk (vagy más zeneiskolában) a szolfézs előképző osztályt, illetőleg az elmúlt tanévben sikeres és érvényes felvételit tettek hozzánk, de helyhiány miatt nem tudtak bekerülni hangszertanulásra, előnyt élveznek.
A hangszereinkről ITT, telephelyeinkről pedig ITT olvashatnak.
A hangszertanulás összetett folyamat, de rengeteg öröm forrása lehet. Kérjük, támogassák a gyerekek munkáját, hiszen lehet, a kezdeti lépések nem lesznek egyszerűek, de kitartással szép eredményeket lehet elérni. A mai felgyorsult világban kevés az olyan helyzet, amikor aprólékos munkával, hosszú távon építkezve kell haladni, pedig ezek a képességek az élet minden területén fontosak lesznek!
A jelentkezési felület május 4-től május 31-ig lesz nyitva. Ezt követően összesítjük a jelentkezéseket és június 29-én felvételi eredményt hirdetünk. Jelentkezésüket megtehetik ITT!