Pikéthy Konzi
Hírek / Koncertek

Vissza a listához

Tájékoztató az erdélyi tanulmányútra jelentkezőknek

2019. február 13. 12:50

Tisztelt Szülők, Kedves Jelentkezők!

Az alábbiakban néhány fontos tudnivalóra szeretnénk felhívni a figyelmüket az erdélyi tanulmányúttal kapcsolatban. Nagy örömünkre szolgál, hogy a tavalyi szászcsávási élmények után idén ismét lehetőségünk nyílik az egész népzene tanszakkal útra kelni. Meggyőződésünk, hogy pótolhatatlan, intenzív és életre szóló élmények ezek mindannyiunknak. Akik voltak tavaly, azok tudhatják, hogy mire lehet számítani az út során, azonban mivel távolságban és időtartamban is egy hosszabb „kiruccanásról” van szó, kérjük az alábbi utazáshoz szükséges dokumetumokról, azok érvényességéről időben gondoskodjanak.

Az utazás időpontja: 2019. március 9—16. Indulás 2019. március 9-én a hajnali órákban, érkezés Budapestre március 16-án az esti órákban. Részletes programterv a lentebb letölthető dokumentumban.

  • A nemzetközi autóbuszos utazásokra szigorú személyszállítási feltételek vonatkoznak. Az általunk foglalt busz természetesen megfelel ezeknek, kifogástalan műszaki állapotát a cég garantálja.
  • FONTOS! A határátlépéshez hivatalosan érvényes útlevél vagy érvényes személyigazolvány és lakcímkártya szükséges. (A beutazási feltételekről egyénileg mindenki részletesen tájékozódhat a konzuli hivatal oldalán: (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?romania)
  • Utas-, baleset- és poggyászbiztosítást az eltérő igények miatt nem intézünk csoportosan, mindenkinek egyénileg kell gondoskodni a biztosításról. Javasoljuk azonban az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltását mindenkinek. A kártyaigénylés menetéről és az általa igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások köréről az OEP honlapján vagy bármelyik Járási Hivatalban tájékozódhatnak. (http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya/eu_kartya.html)
  • Amennyiben kiskorú — azaz 18. életévét be nem töltött — személy más felnőtt kíséretében (rokon, barát, tanár, stb.) vagy egyedül utazik külföldre, szülői hozzájáruló nyilatkozatra van szükségünk. Lentebb letölthető, illetve személyesen tudunk adni a gyerekeknek is. A szülői nyilatkozatokat kérjük legkésőbb az indulás előtti héten küldjék be az iskolába.

Szállás: előzetes foglalás alapján családoknál (előreláthatólag 2-3 fős csoportokban)

Étkezés: az első napi étkezésről mindenkinek saját zsákjából kell gondoskodnia, de érkezéskor este meleg vacsorával várnak. A továbbiakban napi háromszori étkezés biztosított. Amennyiben valakinek ételallergiája van (tej-, lisztérzékenység etc.) kérjük, mihamarabb jelezze, hogy tudjunk gondoskodni neki megfelelő ellátásról.

És ami ne maradjon itthon...

  • hangszer
  • a saját gyógyszereiről mindenki előrelátóan gondoskodjon
  • csak a legszükségesebb, de praktikus és réteges öltözködésre alkalmas ruhákat hozzanak a gyerekek. Az időjárás vélhetően sokkal hidegebb lesz, mint itthon, jól záró, meleg bakancsot, sapkát mindenképpen hozzanak! A hosszabb menetidő miatt kényelmes utazó öltözet a praktikus. Max. 1 bőrönd és a nagy táska mellett egy kisebb hátizsák fér el az aznapi cuccoknak (ásványvíz, pénz...)
  • Romániában a hivatalos pénznem az új román lei, de eurót és helyenként forintot is elfogadnak. A teljes ellátás miatt pénzre tulajdonképpen nem lesz szükség, de minimális mennyiségű költőpénzt érdemes még itthon váltani. Az igazolványokat és a pénzt célszerű nem egy helyen tárolni
  • aki érzékenyebb az ágyneműre, ajánljuk: hozzon hálózsákot. Ez nem a komfort és a tisztaság hiányát jelöli, egyszerűen csak különbözőek vagyunk, mások az igényeink. Aki nem gyakorlott utazó, annak hasznos lehet utazási és pakolási tippeket keresni, ma már széles a paletta e téren a különböző internetes oldalakon

Egy nagyon élménygazdag, tartalmas és szép útnak nézünk elébe. Együttműködésüket ezúton is kérjük és köszönjük. Kérdés vagy kérés esetén természetesen bátran forduljanak hozzánk.

Szervező tanáraink:

  • Blaskó Csaba: 20/552-9256 (blaskocs@gmail.com)
  • Pödör Eszter: 30/646-5236 (ig.hely@pikethy.net)
  • Diósiné Gebhardt Zsuzsanna: 30/538-4675 (gebhardtzs@gmail.com)

Dokumentumok

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2019. február 13.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola