Pikéthy Konzi
Hírek / Koncertek

Vissza a listához

Közös tanévnyitó ünnepség és terem-névadó

2014. augusztus 20. 23:58

Iskolánkban a 2014/2015-ös tanév ünnepélyes megnyitóját augusztus 31-én, vasárnap 18 órakor tartjuk, amelyet az iskolánkkal szeptember 1-től összeolvadó Bartók Béla Zenei AMI-val közösen tartunk a Zeneiskola nagytermében. Az összevonás miatt ez a közös tanévnyitó különösen ünnepélyes alkalom lesz, amelyre minden tanárunkat és diákunkat feltétlenül várunk, de szeretettel várjuk volt tanárainkat és öregdiákjainkat is, továbbá minden kedves érdeklődőt.

Az ünnepség keretében a Zeneiskola nagytermét Cs. Nagy Tamásról, a Zeneiskola építtetőjéről és legendás igazgatójáról, a „Konzi” alapítójáról nevezzük el.

Az összevonás részleteiről hamarosan hírt adunk.

Az alábbiakban Bokor György gondolatait tesszük közzé Cs. Nagy Tamásról:

„Kezdő tanárként kerültem a váci Bartók Béla Zeneiskolába, Cs. Nagy Tamás igazgatása idején. Aranykor volt! Rengeteget tanultam Tamástól, aki mindig, mindenben segített. Közösséget épített, élő iskolát. Nemcsak szervezett, épített, újat alkotott, hanem mindenekelőtt nevelt. Gyereket, kollégát, zenészeket, ifjúságot... Felejthetetlen élményem, amikor Pomázon át Lajos-forráshoz kirádultunk („a hosszabb, de szebb úton”), s egy helyen, az árnyékban megpihentünk, elkezdett énekelni egy népdalt. Gyönyörűen. Megállt mindenki, hallgattuk, magunkba szívtuk, és most is itt van velünk, a szívünkben!

Zeneiskola, hangversenyterem, orgona, országos versenyek, nemzetközi kapcsolatok, Musica Humana Zenekar, Váci Szimfonikus Zenekar, Váci Zeneművészeti Szakközépiskola, elsorolhatatlan mennyiségű zenei verseny eredménye, s mind mellett mindig csak egyetlen fontos feladat: a gyermekek zenei nevelése, az éneklés szeretete. Nehezen számba vehető, mi mindent tett Vác és tágabb környezete kultúrájáért, zenei életéért! Soha eléggé meg nem hálálható ajándékok!”

Bokor György
igazgató, Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola

(az idézet a váci SZAVAD egyesület honlapjáról származik: http://szavad.hu/a-cs-nagy-tamas-terem-a-vaci-zeneiskolaban/)

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2014. augusztus 20.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola