Pikéthy Konzi
Hírek / Koncertek

Vissza a listához

Kacsó Hanga Borbála és volt növendékeink sikere a Fölszállott a pávában

2014. április 22. 12:40

Megszületett a Fölszállott a páva 2014, az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza népi tehetségkutató sorozata eredménye a szombat esti, két csatornán is élőben közvetített döntőjében. A díjazottak közül az „énekes szólisták és énekegyüttesek” kategóriájában iskolánk 11. osztályos tanulója, Kacsó Hanga Borbála győzött, míg a „szóló és páros tánc” kategóriájában a zsűri a Kaszai Lili (iskolánk 2007-ben érettségizett tanulója) és Fundák Kristóf párosnak adományozta az elismerést. A legjobb nemzetiségi produkció különdíját pedig a 2004-ben érettségizett növendékünk, Tintér Gabriella vehette át. Büszkék vagyunk, hogy három váci konzis díjazottja is lett a rangos versenynek, a nyerteseknek pedig szívből gratulálunk!

A táncegyüttesek közül a topolyai Cirkalom Táncegyüttes, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában pedig a kolozsvári Tokos Zenekar kapta a legtöbb pontot a zsűritől, amelynek elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, tagjai Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, zenész és Diószegi László, történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke voltak. A közönségdíjas a kosteleki Vaszi Levente lett.

Idén mind a négy kategória győztesét a főtámogató OTP Bank 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további 2 millióval jutalmazta. A vidéki hagyományőrzés különdíját — 1 millió forintot — az Alba Regia Néptáncegyüttes vehette át. 1 millió forintos különdíjat kapott a Szinvavölgyi Néptáncműhely határontúli hagyomány fenntartásáért végzett munkájáért. AZ OTP 1-1 millió forintos különdíjat adott Kurdi Gábornak és Balogh Károlynak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy határon túli és egy hazai kisebbségi produkciónak ajánlott fel 2-2 millió forintot.

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2014. április 22.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola