Pikéthy Konzi
Hírek / Koncertek

Vissza a listához

Benyus Sándor tanár urat a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjével tüntette ki az államfő

2011. augusztus 31. szerda 22:29

Augusztus 20-án, Szent István és a Magyar Államalapítás ünnepén került sor a legmagasabb állami kitüntetések átadására. Elismerésben részesült iskolánk tanára és korábbi igazgatója, Benyus Sándor is, akit a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntetett ki Schmitt Pál köztársasági elnök. A díjat az államfő megbízásából Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter adta át augusztus 20-án, délelőtt 10 órakor, a Néprajzi Múzeumban.

A Parlamentben – ahol a Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét és a középkereszteket adta át – tartott ünnepi beszédében a köztársasági elnök úgy fogalmazott: a népből csakis úgy lehet nemzet, ha sokan vannak, akik egyet gondolnak és egyet akarnak, az állami kitüntetések pedig annak bizonyítékai, hogy léteznek ilyen emberek. Mint mondta, a kitüntetetteket legkevésbé sem a díjak elnyerése mozgatja, hanem a saját hivatásukban törekszenek a legtöbbre, így egyéni sikerükkel az „egész közösség kovászává” válnak.

Benyus Sándor tanár úrnak ezúton is gratulálunk kitüntetéséhez!

A díjátadásról a díjazottak teljes névsorát is tartalmazó további cikkeket talál a jobb oldali „Külső hivatkozások” dobozban.

Források: augusztus20.kormany.hu, Magyar Hírlap online, MTI

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2011. augusztus 31.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola