Pikéthy Konzi
Hírek / Koncertek

Vissza a listához

Az iskola új vezetése

2010. augusztus 3. kedd 18:32

A Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola az elmúlt tanév végén búcsúzott Benyus Sándor igazgató úrtól, aki több cikluson keresztül volt az iskola igazgatója. Az iskola tantestülete és diákjai ezúton is köszöni munkáját. Benyus Sándor az iskola nagybőgő- és zongoratanára marad, valamint továbbra is vezeti majd az iskola zenekarát. Az intézmény új igazgatója Dr. Bednarik Anasztázia korábbi igazgatóhelyettes, orgonaművész, tanár, az új igazgatóhelyettes pedig Pödör Eszter szolfézs-zeneelmélet szakos tanárnő lesz. Az iskola tantestülete szintén az elmúlt tanév végén búcsúztatta el a nyugdíjba vonuló Czidráné Bodza Klára tanárnőt, népdalénekest, aki iskolánk népzene tanszakának meghatározó tanára volt. A tanárnő búcsúztatása alkalmával készült tantestületi csoportkép megtekinthető galériánkban.

A Benyus Sándor igazgatósága alatti években iskolánk számos nagy jelentőségű változáson ment keresztül, a teljesség igénye nélkül: felvette a váci zeneszerző, karnagy és orgonista, Pikéthy Tibor nevét, elindította népzene, jazz, valamint a klasszikus zenén belül régizene tanszakát is. Néhány évig egyházzene tanszakot is működtetett. Igazgatósága alatt az intézmény számos sikeres hangszerbeszerzési pályázatot adott be, amelynek során iskolánk hangszerparkja többek között az országosan is ritkaságnak számító Fazioli hangversenyzongorával, a Peter Šefl cseh mester által készített kiváló és gyönyörű kópia-csembalóval, valamint egy viola da gambával, több zongorával és egyéb hangszerekkel gyarapodott. Megvalósult az iskola vizuális arculatának kialakítása a kommunikációs és média-megjelenésekben, létrejött az iskola honlapja, és jelenleg már az iskola egész területén vezeték nélküli internet érhető el.

A tantestületi csoportkép megtekintése

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2010. augusztus 3.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola