Pikéthy Konzi
Hírek / Koncertek

Vissza a listához

Börzsöny Barokk Napok – hangversenyek hegyek között ötödször

2008. július 29. kedd 19:17

Ötödik alkalommal zarándokolhatnak el a komolyzene kedvelői a Börzsöny hegyei közé, ahol augusztus 26. és 29. között ismét megrendezik a Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivált. Az idei fesztivál fő előadója a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy világszerte elismert angol együttes: a London Baroque. Koncertjükre augusztus 29-én kerül sor a váci Fehérek templomában. A fesztivál további fellépői a hazai zenei élet jeles képviselői, közülük nem egy iskolánk tanára vagy egykori diákja. A hangversenyek programjában – amelyeket ezúttal Nógrád, Szokolya, Berkenye és Vác templomaiban rendeznek meg – idén a Reneszánsz Évhez kapcsolódóan a reneszánsz zene is hangsúlyosan képviselteti majd magát.

Az augusztus 26-i nyitókoncertet a nógrádi katolikus templomban tartjuk az Accord Quartet és a Sonora Hungarica Consort részvételével. A hangversenyen Bach IV. Brandenburgi Versenyének és Musikalisches Opferének részletei között egy fiatal magyar zeneszerző, Zombola Péter erre az alkalomra írott művének ősbemutatója lesz hallható – áthidalva ezzel a régizene és a mai kor közötti évszázadokat. A következő koncert másnap, augusztus 27-én a szokolyai református templomban barokk kamaraest lesz Oláh Aino csembaló-, Papp Dániel hegedű- és Lachegyi Imre blockflöteművész közreműködésével. 28-án pedig a berkenyei templomban a Sebastian Consort koncertjére kerül sor, amelyen reneszánsz művek szólalnak meg négy énekes és négy hangszeres tolmácsolásában.

A zárókoncertnek a Vác főterén álló Fehérek temploma ad otthont az angol régizenei élet egyik legkiemelkedőbb képviselőjének számító London Baroque fellépésével. Az augusztus 29-én este hétkor kezdődő hangverseny országos rangú zenei esemény, amelyen a négytagú együttes igen gazdag programmal: Bach, Händel, Couperin, Jenkins és Boyce műveivel lép a magyar közönség elé. A London Baroque tagjai: Ingrid Seifert és Hannah Medlam – hegedű, Charles Medlam – viola da gamba, valamint Steven Devine – csembaló. Koncertjükre jegyet a Concert & Media hálózatában, valamint a váci Tourinform Irodában lehet kapni, a többi hangversenyre a belépés ingyenes.

Bővebb információ a fesztivál honlapján található: www.borzsonybarokk.hu

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2008. július 29.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola